Zum Inhalt springen

info Wohnmobilen und – Import und Export Wohnmobilen

Wir sind eine Firma, die beschäftigt sich mit dem Verkauf von Wohnmobilen.

Neu oder gebraucht

Modernste Technik

Smart Wohnmobile sind mit modernster Technik ausgestattet, um den Komfort und die Funktionalität während Ihrer Reisen zu maximieren.

Design

Das clevere Raumkonzept vom San Marino ermöglicht es, die vorhandenen Plätze optimal auszunutzen. Durch geschickte Raumaufteilung und multifunktionale Möbel können einzelne Bereiche flexibel genutzt werden.

Wertigkeit

Marineholz ist ein hochwertiges Material, das häufig bei der Innenausstattung von Wohnmobilen verwendet wird. Es ist besonders beliebt aufgrund seiner hervorragenden Eigenschaften und seiner natürlichen Schönheit.

Bezahlbar

Gebrauchtfahrzeug neuer Ausbau ist eine großartige Option für Wohnmobil-Enthusiasten. Mit einem gebrauchten Fahrzeug als Ausgangspunkt können Sie Kosten sparen und dennoch Ihren Traum von einem individuellen Wohnmobil-Ausbau verwirklichen.

 

 

Wir können auch das BPM für Sie arrangieren (beim Import- export aus ins Ausland)( Niederlande)

Wir arbeiten zusammen mit SFA-Parkstad aus den Niederlanden fuer Import und Export von Reisemobilen

Onze BPM-service voor het INVOEREN van een AUTO of CAMPER vanuit een ander EU-land (ook voor voertuigen boven de 3500 Kg) en voor het OMKEUREN van een bestelbus naar camper. Tevens kunnen wij als extra service (tegen meerprijs) de huidige lange wachttijden voor een RDW-importkeuring door particulieren (momenteel 3 tot 4 weken in de meeste regio’s) aanzienlijk bekorten tot circa 14-16 dagen. Deze methode is ook zeer geschikt om uw camper uit het buitenland op te halen met uw eigen NL-kentekenplaten i.p.v. extra kosten te maken voor een buitenlands exportkenteken. Hebt u belangstelling hiervoor, mail ons dat dan.

Een auto of camper aankopen in het buitenland is meestal alleen financieel aantrekkelijk indien deze bij de invoerkeuring bij de RDW in Nederland tenminste 6.000 km op de teller heeft staan EN zes maanden oud is (eerste kenteken afgifte datum in het buitenland telt daarvoor). Voldoet de auto/camper niet aan maar één van deze twee voorwaarden, dan wordt deze bij invoer door de Belastingdienst gezien als een volledig nieuwe auto/camper en moet u de volledige (21%) BTW betalen over de Nederlandse nieuwprijs en de volledige Nederlandse BPM zonder afschrijving. Voldoet hij wel aan deze twee voorwaarden dan hoeft u als particulier geen BTW te betalen in Nederland en geldt voor de BPM de degressieve forfaitaire maandelijkse afschrijving t.o.v. de eerste datum van het buitenlands kenteken. Na zes maanden en één dag is deze BPM-afschrijving reeds 23,5%. En het BTW-voordeel t.o.v. Duitsland is bijvoorbeeld ook nog eens 2%.

Echter indien u in het buitenland een voordelig actie/kortings model nieuw aankoopt, dan kan dat ook nog voordeel opleveren t.o.v. een aankoop in Nederland.

Wij kunnen u hierbij van dienst zijn met ons basis begeleidingspakket à 75,- euro voor de invoer van een gebruikt voertuig en 120,- euro voor de invoer van een nieuw voertuig dus inclusief de BTW-aangifte.

Hierbij geven wij u in een stappenplan aan wat u moet doen en gaan wij ervan uit dat u zelf de auto/camper ophaalt in het buitenland of laat leveren en daarmee dan persoonlijk op een online te maken afspraak verschijnt voor de keuring bij de RDW in uw regio. Wij vullen voor u alle formulieren in voor de RDW en voor de Belastingdienst (BPM-aangifte en berekening netto catalogusprijs volgens de BPM-regels), kwarttarief houderschapsbelasting (dus 75% korting) en eventueel de BTW. U dient er rekening mee te houden dat u een NL-kenteken hebt circa 14-16 dagen na de RDW-keuring, indien u direct op eerste verzoek de BPM (en BTW) betaalt. Tot deze tijd mag de auto/camper in Nederland alleen op de dag van de RDW-keuring rijden (met het ééndaags kenteken van de RDW) en moet de andere dagen gestald/geparkeerd worden op een terrein niet behorend tot de openbare weg (bijvoorbeeld uw eigen oprit bij de woning).

Gaat u met ons in zee, dan ontvangt u bij ons stappenplan ook een overzicht van een aantal legale en veilige mogelijkheden om uw auto/camper vanaf het buitenlandse aankoopadres naar deze parkeer/stallingsplek in Nederland te brengen. Wij adviseren u om na aankoop/betaling altijd zelf voor een casco verzekering te zorgen op basis van het chassisnummer (bv. bij de NKC) en bij de Belastingdienst gratis online een BPM- en houderschapsbelasting-ontheffing aan te vragen vanaf de dag dat de camper met een buitenlands kenteken in Nederland gebruik maakt van de openbare weg (maximaal 14 dagen geldig). In ons stappenplan leggen wij u uit hoe u deze ontheffing moet aanvragen.

Wij komen voor u in actie zodra u onze factuur hebt voldaan en ons een kopie overlegt van het buitenlandse kenteken en indien beschikbaar de beide CoC/CVO-verklaringen (geboortebewijs af fabriek) en zo mogelijk een kopie van of link naar de verkoopadvertentie.

In overleg meldt u zich dan online aan voor de keuring bij de RDW op een zo gunstig mogelijke datum voor de BPM-berekening (wij geven u hierover advies op maat) en volgt u verder ons stappenplan dat wij u dan verstrekken. Dit eindigt na het verstrekken van het kenteken met het aanleveren van de papieren voor de aanvraag van het kwart-tarief (75% korting !) voor de houderschapsbelasting i.v.m. indeling als personenauto ingericht als „kampeerwagen‘.

Onze kosten hiervoor bedragen 75,- euro voor een gebruikt voertuig en 120,- euro voor een nieuw voertuig omdat hiervoor ook BTW-aangifte in Nederland gedaan moet worden.

Meerwerk, zoals auto/camper ophalen of aanbieden bij de RDW, is op verzoek mogelijk tegen de uurprijs van 67,- euro.

Andere kosten waarmee u rekening moet houden zijn:

– RDW-keuring en kentekenbewijs circa 104,50 euro tot 3500 kg, daarboven 144,50 euro.

– Kentekenplaten laten maken (bijvoorbeeld bij Heuts Automaterialen) circa 20,- tot 30,- euro.

– Kosten voor de APK-keuring indien u geen geldig buitenlands keuringsbewijs aan de RDW kunt overhandigen bij de invoerkeuring.

– BPM betalen aan de Belastingdienst afhankelijk van de ouderdom in maanden en de uitvoering van het basisvoertuig af fabriek van de autofabrikant (voor campers geldt de BPM-berekening op basis van de staat van het verlaten van de fabriek van het basisvoertuig, het camper woongedeelte telt niet mee), naar schatting tussen 500,- en maximaal 13.500,- euro (voor vrij jonge gebruikte campers). De prijs die u voor de camper betaalt speelt hierbij geen enkele rol en is dus niet bruikbaar voor onze BPM-schatting/berekening.

– Het verzekeren (zo mogelijk op chassisnummer via de NKC) van de auto/camper voor de dagen dat u nog geen NL-kenteken hebt, maar wel eigenaar bent. Op de dag van de RDW-keuring verzekert u het voertuig op het ééndaags kenteken. Dit kentekenbewijs kost niets en moet u als ‚witte platen‘ (mag op karton) aan de voor- en achterzijde van het voertuig bevestigen.

Wij hopen dat deze informatie voor u duidelijk is en raden u aan om te starten met het aankopen van de auto/camper. Duitsland is daarbij bijvoorbeeld meestal prijstechnisch iets voordeliger dan België. Denkt u er ook aan dat u bij de aankoop onderhandelingen korting moet bedingen wegens geen inruilvoertuig en dat u bij de aankoop ook de wijze van transport naar Nederland bespreekt volgens ons stappenplan. Het casco gedeelte moet u zelf in NL verzekeren op basis van het chassisnummer totdat u het nieuwe gele NL-kenteken hebt.

Hebt u vooraf nog vragen dan zijn wij u daarbij graag gratis van dienst met o.a. één maal een vrijblijvende gratis schatting van de rest-BPM voor een voertuig dat u op het oog hebt. U kunt daartoe een e-mail sturen naar info@sfa-parkstad.nl. Wij hebben daarvoor de gegevens van het buitenlandse kenteken nodig en liefst ook de CVO/CoC-documenten en een kopie van of link naar de verkoopadvertentie. Ook vragen wij u om te vermelden of uw voertuig een automatische versnellingsbak heeft, of de airco een automatische climate control is, of de voertuigcabine in metaallak is uitgevoerd en indien bij u bekend ook de afstand van de wielen (de z.g. wielbasis).

En ook bij het omgekeerde proces, „de uitvoer van een voertuig“ kunnen wij u van dienst zijn. U kunt dan bij export volgens de juiste procedure ook de NL-BPM terug kunt krijgen. Verder kunnen wij een exportkenteken voor u regelen en ook de oude NL-platen en kentekenbewijzen innemen en een RDW-bewijs verstrekken waarmee de buitenlandse koper het voertuig daar kan registreren. Vóór Corona kon u als particulier dat zelf bij elk RDW-keuringsstation regelen. Maar nu kan dat alleen in Zoetermeer en Veendam. Wij lossen dat voor u op. Stuur uw verzoek met uitleg van de situatie wensen maar naar info@sfa-pakstad.nl.